La pluja no aconsegueix frenar els Reis Mags d’Orient

Baron accepta que mereix carbó per no complir la seva promesa sobre Mataró Ràdio

La pluja va caure durant tot el matí i al final va complir la seva amenaça. La cavalcada reial va estar, aquest 2006, passada per aigua. Però el mal temps i el fred no van aconseguir que la gent es quedés a casa. Malgrat que el nombre de ciutadans que van sortir al carrer sí que es va veure reduït sensiblement, la il·lusió dels més petits per veure Ses Majestats els Reis d’Orient i entregar les cartes amb els seus desitjos, van ser més fortes que la pluja i no van deixar soles les carrosses en cap moment.

Així la comitiva va sortir puntualment del seu origen i va passejar per la ciutat durant les aproximadament dues hores que va durar l’acte. Les carrosses van seguir l’ordre habitual. Després de les primeres carrosses d’entitats, algunes d’elles tant habituals i conegudes per tots com la resta, va arribar el torn a les oficials. L’ànec, l’avió, la carrossa egípcia i la fàbrica de joguines van ser algunes de les més esperades de la dotzena de vehicles que participen en la cavalcada. Carrosses conegudes per tots, però que després de tant anys de servei potser ja caldria algun element nou per sorprendre als habituals.

La pluja deixa algunes curiositats
La pluja no va aturar la desfilada però sí que va provocar petites alteracions. Entre elles, la fàbrica de joguines va desfilar sense llum i amb tots els seus esquimals seguint-la a peu. A més, també va provocar escenes divertides entre els espectadors, com algun ciutadà que va preferir dotar d’una nova utilitat el seu paraigües i fer-lo servir, tombat cap a munt, com a una eina per recollir més caramels.

Els tres reis, com sempre, arribaven al final de la cavalcada. Els nens no van deixar de pujar a les carrosses per veure els reis i lliurar les seves cartes. Els que no ho van aconseguir, però, van poder deixar-les en mans dels patges. Finalment, la carrossa més temuda, la del carbó, tancava la desfilada.

Ses Majestats els Reis d’Orient van arribar a l’Ajuntament abans de l’habitual, no només per les inclemències meteorològiques, sinó gràcies a les millores mecàniques que enguany s’han practicat als vehicles. Des del balcó de la Casa Gran, l’alcalde va rebre els reis. En el seu discurs de benvinguda, però, va haver-hi un espai per la crítica i va confessar als mags que aquest any es mereixia carbó, ja que l’emissora municipal de ràdio promesa per aquest Nadal no havia arribat. Al seu torn, els tres reis es van dirigir als més menuts, però també als pares i als polítics referint-se a aspectes de l’actualitat de la ciutat com la necessitat de noves escoles municipals o a problemes urbanístics.