Una exposició revisa els trenta anys de pintura de Perecoll

L’Ateneu Caixa Laietana acull l’exposició ‘Perecoll, 30 anys de negre’

Perecoll és un dels artistes més importants que ha donat la ciutat i per aquest motiu l’Ateneu Caixa Laietana ha volgut dedicar una exposició retrospectiva a la seva pintura. Al negre de la seva pintura. Per això, l’exposició “Perecoll, 30 anys de negre” que s'inaugura el dijous 22 de desembre reuneix algunes de les pintures basades en la força del negre més importants en la trajectòria del pintor.

Des de Personatges de nit, un oli del 1975 fins a Xarxes i forats, una sèrie d’olis que va crear el 2004, les pintures repassen temàtiques tant diverses com la mediterrània, el ritme o el passat. Però l’art també és un reflex de la societat, es veu influenciat per l’actualitat, i això també passa en Perecoll que en aquesta mostra deixa veure un oli sobre tela titulat Guerrers d’Irak. En total la mostra es composa de 24 peces diferents que fan un repàs a la trajectòria de l’artista.

Més de 20 obres d’un negre intens. Una mostra de com un color es pot convertir en un llenguatge i pot transmetre idees d’allò més diferents. Quadres que a simple vista poden no semblar més que una taca negra però que amb la llum adequada ens descobreixen moltíssimes coses. Una petita mostra de l’obra d’aquest artista, que a part de pintures té nombroses escultures i treballa en joieria.