Can Xalant es presenta a la resta de centres de Catalunya

La consellera de Cultura va visitar el centre acompanyada de l’alcalde

Can Xalant, l'anomenat “centre de creació i pensament contemporani”, es va presentar divendres passat, a diverses administracions locals i a la resta de centres catalans que dediquen el seu espai a la creació i a l’art, en una jornada repleta d’activitats. L’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron va acudir a l’acte acompanyant la consellera de cultura, Caterina Mieres, qui va visitar el centre i va destacar el pròsper moment cultural que viu Mataró.

Pel matí els visitants van poder conèixer les instal·lacions, els projectes que es duen a terme i els plans de futur. Els encarregats de rebre els convidats i presentar el centre van ser Pep Dardanyà, director del Centre Can Xalant i Delícia Burser, la coordinadora d’activitats. La jornada també va servir per conèixer les activitats que es realitzen a d’altres centres similars a Can Xalant distribuïts pel territori català, amb l’objectiu d’intentar potenciar així una xarxa de centres artístics per a joves.

Subvenció de la Generalitat
Ja per la tarda, la consellera Mieres va signar un conveni per al desenvolupament del projecte amb l’alcalde de la ciutat –la Generalitat invertirà mig milió d’euros–. Ambdós van analitzar i remarcar l’“esplèndid” moment cultural en que es troba Mataró. El programa del dia va concloure amb una taula rodona al voltant dels centres de producció i estratègies del treball en xarxa.