Es presenta la guia Montnegre i el Corredor

És el quart número de la col·lecció Guies dels parcs naturals

  • Divendres, 16 Desembre 2005 01:00
L’ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona van presentar ahir a la tarda la quarta guia de parcs naturals, destinada al Montnegre i el Corredor. La guia fa un complet repàs dels valors naturals i culturals d’aquest espai protegit, entre el Maresme i el Vallès Oriental, a partir d’un tractament molt visual que inclou més de 500 il·lustracions i fotografies.

El diputat delegat de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, va explicar que amb iniciatives com aquesta s’ha d’aconseguir que els parcs naturals esdevinguin elements vertebradors de l’arc metropolità. Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron va assenyalar que la conservació dels Montnegre i el Corredor, ha de contribuir a la creació d’un arc verd per a la ciutat, en què també es recuperin, com a espais naturals, les rieres de Sant Simó i d’Argentona. “Aquests espais han de deixar de ser un abocador de la ciutat”, va afirmar Baron.

Rutes per gaudir del parc
La guia del Parc del Montnegre i el Corredor –espai protegit des del 1989– incorpora quatre rutes en cotxe i 24 itineraris a peu, a més d’una relació exhaustiva dels equipaments i serveis existents a l’interior del parc i dels tretze municipis que els conformen. És el quart número de la col·lecció de Guies dels parcs naturals, s’han realitzat 2.000 còpies i el seu preu serà de 15 euros.