Llengua i municipalisme es debaten a la biblioteca pública

Mataró va esdevenir la seu de la II Jornada de Cultura i Municipalisme

Mataró va convertir-se la setmana passada en seu del municipalisme català. El dia 17 de novembre la biblioteca Pompeu Fabra va acollir la II Jornada de Cultura i Municipalisme que sota el títol “Cultura i llengua, la perspectiva local” va voler reflexionar durant un dia al voltant del paper del municipalisme en la normalització lingüística.

La jornada es va inaugurar a les 9.30 del matí amb una presentació en la qual va participar Joan Antoni Baron com a alcalde de la ciutat. L’obertura també va comptar amb la presència del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Miquel Pueyo; Ramon Fontdevila, vicepresident de la Comissió de Cultura i Joventut de l’FMC i regidor de Manresa; i Josep Bassart i Pinatel·li, president de la Comissió de Turisme de l’ACM i alcalde de Calella.

Consorci per la normalització lingüística
La llengua catalana i l’organisme que des del món municipalista la treballa, el Consorci per la Normalització Lingüística, van ser el centre de tota la jornada. Des del CPNL expliquen com la seva tasca “es tracta d’aconseguir no només que la nostra llengua sigui la llengua comuna de relació, sinó que, gràcies al fil de la llengua, anem ordint un teixit social sòlid, fonament d’una societat cohesionada que es vol catalana, solidària, democràtica i lliure”.

Però van ser diverses les activitats que van conformar aquesta jornada de treball. En ella es va presentar el document “La federació de Municipis de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística” i es va parlar de diverses experiències municipals a aquest nivell com la que va presentar Noemí Ubach, la directora del CPNL L’Heura de Santa Coloma de Gramanet, explicant el projecte en aquest municipi.