Mataró aplaudeix de valent al genial pianista Badura-Skoda

El pianista, expert en Mozart, va actuar dissabte amb un Teatre Monumental força ple

L’excepcional pianista austríac Paul Badura-Skoda va tancar dissabte la XXIV Setmana de la Música Antiga de Mataró davant prop de 500 espectadors que gairebé omplien la platea del Teatre Monumental. L’intèrpret de Mozart més destacat del panorama actual va delectar –en la seva única actuació a Catalunya– als assistents amb un concert que els mataronins amants de la música clàssica trigaran en oblidar.

El deixeble de Fischer va deixar patent al teatre mataroní la seva virtualitat en pujar a l’escenari sense partitura i mostrar la seva complicitat amb els assistents. Badura-Skoda amb una mirada plàcida observava a un públic entusiasmat mentre amb expressió complaent els seus dits lliscaven suaument pel piano i entonaven les peces de Mozart elegides per a l’ocasió.

Era el concert més esperat del certamen i no va defraudar ningú. Badura-Skoda amb la seva interpretació personal de Mozart va deixar en silenci el Monumental, un silenci que només es va trencar amb les aplaudiments d’un auditori que gaudia amb els cinc sentits de la destresa interpretativa al piano del mestre vienès, que va agrair i premiar al públic la seva entrega amb dos bisos que van posar la cirereta a una Setmana de la Música Antiga que passarà a la història per la qualitat de la seva oferta i per l’èxit de dur a Mataró a una de les primeres figures mundials parlant de música clàssica i Mozart, que juntament amb Cervantes era un dels temes centrals de l’edició d’enguany.

La Setmana, un èxit
Aquesta 24a Setmana de la Música Antiga també es pot considerar un èxit en quant a l’assistència de públic es refereix posat que els dos concerts precedents ‘Con mudanzas y meneos’ i l’Orpheon Consort Trio van omplir la Capella del Roser i la Capella dels Dolors respectivament. A més, la novetat d’incloure conferències just abans dels concerts per presentar els recitals va suposar tot un encert que el públic va saber valorar en la seva justa manera.