Mayola presenta el seu nou disc envoltat d’amics

Genís Mayola va presentar el seu primer CD titulat ‘Oratges’ al Foment mataroní

Un Foment ple de gom a gom d’amics i coneguts va ser el que la nit de dissabte 5 de novembre va rebre al canta autor Genís Mayola en el concert de presentació del seu disc ‘Oratges’. Aquest mataroní és un conegut del món musical de la ciutat, director de la coral Primavera per la Pau, i enamorat de la música i la poesia, especialment la catalana.

“Deixint-se portar per aquests oratges suaus que fluiran dalt de l’escenari” va dir Mayola només començar la nit, una nit en la qual va convidar els presents a acompanyar-lo en un recorregut pels seus vint anys de carrera musical. La sensibilitat i el talent de Mayola es van deixar veure en cadascuna de les peces del concert, així com els tocs d’ironia del seu discurs.

Homenatge a Martí i Pol
El primer bloc del concert es va dedicar al poeta Miquel Martí i Pol. El canta autor, qui sent una predilecció especial per aquest escriptor, ha compost nombroses peces musicant els poemes del difunt. Tot i que l’autor d’Estimada Marta no estigui entre nosaltres, abans de morir va poder sentir algunes de les seves peces. De fet, la vídua del poeta havia estat convidada al concert, però una pneumònia va impedir-li la seva presència.

Cançons amb poemes d’altres autors o composicions amb música i lletra del músic van completar el concert, que en una nit emotiva va dedicar algunes d’aquestes cançons als seus fills i la seva dona. D’altra banda, la cançó que va obrir la nit va ser la seva primera composició, que tot i que no s’inclou en el nou ‘Oratges’, la va interpretar per primera vegada en el mateix Monumental l’any 74.

I rodejat d’amics i éssers estimats com estava no van faltar les intervencions d’aquests, ajudant i sorprenent a Mayola. Josep Maria Cusach va pujar a l’escenari per llegir Hivern, el poema de Miquel Martí i Pol, mentre els músics interpretaven la peça instrumental inspirada en aquest. Però la sorpresa més bonica va venir de la mà de la coral Primavera per la Pau, que va voler dedicar un tema al seu director en una nit tant especial per ell.