L’Arcàdia celebra el seu sisè aniversari

Contes, Jazz i Dj’s resumiran la història d’aquest projecte cultural

L’Arcàdia està de celebració. El cafè cultural per excel·lència de Mataró compleix sis anys i per commemorar-ho els motors del projecte han preparat una programació especial durant la setmana del 14 al 19 de novembre repetint el format utilitzat en el seu últim aniversari. Si una cosa funciona per què canviar-ho?. “L’objectiu es mostrar de forma condensada el treball que venim realitzant”,va assenyalar Andreu Beneit durant la presentació.

Enguany la programació especial s’allarga a sis dies per evitar que el públic s’amuntegui en un sol dia de celebracions i d’aquesta manera repartir el quòrum. “Es una forma de què gaudeixin més els músics, el públic, sense aglomeracions, i nosaltres”, explicà Beneit. Una de les cites destacades del programa serà el concert de música antiga que oferirà el dimarts dia 15 del duo 2 d’arc, coincidint amb la Setmana de la Música Antiga de Mataró. “Mirem d’inserir en la mesura del possible la nostra programació amb el marc del que passa a la ciutat, tal i com vam fer en el cas de la setmana de les noves tecnologies, és una iniciativa pròpia”, va aclarir Beneit. 2 d’arc “versió reduïda de la formació 4 d’arc”, s’ha creat expressament per celebrar el sisè aniversari de l’Arcàdia. Les instrumentistes mataronines Antònia Escalas -volí- i Maria Juan -viola- oferiran peces d’Anton Reicha, Bach i Mozart en el que serà el segon concert d’aquest tipus de música al cafè cultural.

Contes de Cuentacuentos i Mar Ortega
Dilluns 14, Juanan Cuentacuentos s’encarregarà d’encetar els actes de celebració de l’efemèride amb els contes de “Orgasmos mentales (..y algo más que sexo)” una proposta que de ben segur farà gaudir al públic assistent que no conegui aquest experimentat narrador que desperta un feeling especial i captiva per la seva posada en escena. Mar Ortega, una altra ‘cuentacuentos’ també oferirà les seves històries a l’Arcàdia, amb el seu últim espectacle Historias de CaLaMar, que ha obtingut un notable èxit a destacades sales barcelonines.

Les down beats i el jazz no hi faltaran
Les ja clàssiques down beats sessions del cafè no faltaran a la seva cita el dijous però aquest cop el dj resident habitual, Dj Vinagreta, estarà acompanyat per FFF. Els dos músics s’alternaran a la taula, en un ambient preparat especialment per a l’ocasió per l’artista Roger Armengol. Ambient íntim amb bona música per encetar el cap de setmana tot fent una tranquil·la copa. I divendres El caracol velocista tornarà de la mà de Juan Pastor a la sala on ja va tocar el juny de 2004, abans de la seva eclosió i posteriors concerts per tot l’estat. La versatilitat és la principal característica d’aquest grup que pot passar de ser l’expressió més mínima de música d’autor a ser un grup de jazz que fusiona rock amb ritmes i músiques del món.

Per tancar els actes, el dia 19, el bateria gallec Ramón Angel Rey es presentarà amb els seus dos companys Giulia Valle al contrabaix i Jon Robles al saxo per oferir una sessió de “jazz acústic influenciat pels ritmes i compositors cubans i brasilers”. El trio, arribat dels EEUU, es presenta a Mataró amb la seva “música intensa i dinàmica”. En definitiva, un aniversari que de ben segur no defraudarà els parroquians de l’Arcàdia ni a aquells curiosos que s’apropin al local.