Torna l’humor més macabre de la mà de Tim Burton

‘La novia cadáver’ (Corpse Bride). Tim Burton i Mike Johnson. EUA 2005

L’argument: Victor és a punt de casar-se amb la jove i bella Victòria, però un desafortunat passeig pel bosc el portarà a contraure matrimoni amb una núvia cadàver. La cadavèrica núvia l’acompanyarà en un particular viatge al món dels morts.

L’anècdota: Burton reprèn el cinema d’animació amb la Novia Cadaver, una revisió d’un antic relat popular rus. El director de Big Fish es va iniciar en el món de l’Stop-motion amb peces com Vincent, Frankenweenie o la genial Pesadilla antes de navidad.

Diagnòstic: Després de passar amb èxit per Cannes i Sitges, ens arriba la peculiar visió que té Tim Burton sobre el món dels morts. Un món ple de colors i diversió sense fre on els morts estan més vius que els propis humans. Aquests últims són mostrats com personatges grisos i tristos, humans sense vida que arrosseguen les seves ànimes per un món igual de gris.

El darrer film del director més estrambòtic de Hollywood, és una barreja d’estils on conflueixen el romanticisme gòtic, l’estètica victoriana més fosca i l’humor negre i àcid marca de la casa Burton. En aquesta ocasió Burton ha codirigit amb Mike Johnson una pel·lícula marcada per l’esteticisme de Poe construïda sobre un argument sinistrament divertit. Tim Burton torna a fer una aportació genial al setè art, com ens té acostumats últimament, amb un film de fantasia fantasmagòrica que ens recorda molt als seus primers films com Bitelchus o Eduardo Manostijeras.

Efectes secundaris: Adient per els amants del cinema gòtic de Burton. De ben segur que no decepcionarà ningú.