‘Mataró i el progrés del ferrocarril’ parla de Biada i del tren a la ciutat

La conferència de Guasch obre el centenari de l’Estació

Aprofitant el centenari de la construcció de l’estació i el 157 anys de la línia de ferrocarril, el Centre d’Estudis Històrics Miquel Biada, va organitzar el passat divendres 28 d’octubre la conferència “Mataró i el progrés del ferrocarril”. La xerrada va córrer a càrrec del vice-president del Centre d’Estudis Històrics del Ferrocarril Espanyol, Carles Guasch, qui va explicar diverses curiositats i fets històrics al voltant de la primera línia de ferrocarril Mataró-Barcelona i del seu progrés, així com de la figura de Miquel Biada i la seva estada a Cuba.

La xerrada va comptar amb la presència de l’alcalde Joan Antoni Baron, qui va presidir-la. A més, Baron va avançar alguns dels possibles projectes de futur ferroviari de la ciutat com la construcció d’una via soterrada que uneixi Mataró amb el Vallès i la connexió directa entre Mataró i l’estació de l’AVE de La Sagrera. També va fer menció a la ubicació a Can Marfà d’un espai dedicat al ferrocarril.

Una trobada de descendents de Biada
Una de les curiositats de la jornada és que a banda de la conferència es va organitzar una trobada entre familiars de Miquel Biada. La crida va reunir a una vuitantena de familiars arribats des de diversos punts d’Espanya com Palma de Mallorca, Madrid, Almeria, Navarra, Tarragona...

A la nit, es va celebrar un sopar amb tots els descendents de Biada i que va estar presidit per Joan Antoni Baron i per la presidenta de l’IMPEM Sra. Alícia Romero.