El treball de Ramon Reixach sobre els patricis a l’Edat Moderna s’emporta l’Iluro

Enguany només s’han presentat a concurs quatre treballs pels dotze de la passada edició

Ramon Reixach, economista i historiador, va ser guardonat ahir amb el Premi Iluro de monografia històrica gràcies al seu treball sobre les famílies patrícies a l’Edat Moderna titulat Els pares de la República. Una cultura política de la Catalunya Urbana Moderna. Mataró (s.XV-XVIII). Reixach és professor de l’escola GEM, col·labora a la revista mensual Mataró Report i amb el Museu Arxiu de Santa Maria. El veredicte del jurat es va fer públic a la seu de la Caixa Laietana en un acte presidit per l’alcalde de la ciutat Joan Antoni Baron.

El president del jurat, el Doctor Jordi Nadal, va argumentar l’elecció d’aquesta obra en afirmar que es tracta d’un treball original i ben documentat. Malgrat això, Nadal va observar que l’espessor del llibre dificulta la seva lectura. Per altra banda, el president del jurat va lamentar que enguany només es presentessin a concurs quatre treballs, vuit menys que en l’última edició. El Premi Iluro és un dels més prestigiosos del panorama nacional i està dotat amb 8.200 euros i amb la publicació de la obra dins la col·lecció Iluro.

Borja Riquer ofereix una conferència sobre la figura de Cambó
L’historiador i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Borja Riquer va oferir, abans de donar-se a conèixer el veredicte, una conferència sobre la vessant d’home de negocis i d’empresari cultural de Francesc Cambó. Riquer va destacar la sensibilitat cultural i artística de l’històric polític català.