La Mostra de Cinema dedicarà un monogràfic a les dones directores

Es projectaran 5 films amb un alt contingut social

La XVII edició de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors que organitza el Patronat de Cultura del 3 al 13 de novembre prestarà una atenció especial en el cinema dirigit per dones a través d’un cicle monogràfic. El cicle, titulat Caixes de Pandora, comptarà amb cinc pel·lícules -tres de les quals seran preestrenes- de noves realitzadores que tenen en comú un missatge compromès, la mirada personal i crítica i l’ús del documental com a via d’expressió.

Els films que formaran part d’aquest cicle són 20 fingers (Iran), Mur (França-Israel), Struggle (Àustria), Depuis que Otar est parti (França-Bèlgica) i El cielo gira (Espanya). Aquestes pel·lícules tracten diferents temes d’actualitat candent com la immigració, el conflicte entre Israel i Palestina, la precarietat laboral, la soledat i el pas del temps.

8 preestrenes
A part del cicle dedicat a les dones realitzadores, la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors també tindrà una presència destacada el cinema francès i el nou cinema documental. En total es projectaran 12 pel·lícules, 8 de les quals són preestrenes. El certament s’inaugurarà el proper dia 3 de novembre amb la projecció de la producció francesa L’esquive, el film que va triomfar a la passada edició dels premis Cèsar.