La cinta nord-americana Hard Candy, la gran triomfadora de Sitges ‘05

El film dirigit per David Slade s’ha endut el premi a la millor pel·lícula, millor guió i el premi del públic

Hard Candy, encara sense data d’estrena al nostre país, demostra un cop més que les relacions per internet poden ser perjudicials per a la salut. La relació, aparentment saludable, que mantenen el fotògraf Patric Wilson de 30 anys i la jove Ellen Page de 14, es transforma en un malson angoixant per Patrick, víctima de la venjança d'Ellen. Un film enèrgic i colpidor que va convèncer al públic i a la crítica i que de ben segur mantindrà a l’espectador expectant durant tota la pel·lícula.

El jurat del certamen també ha reconegut el mèrit de films com "The mirrow mask" (millor maquillatge i efectes especials), "A Bitterswet life" (millor banda sonora) o "El sabor de la sandía", amb el premi especial del Jurat i millor actor per Lee Kang.sheng.

Johnie To repeteix
Si l’any passat Johnie To va rebre el premi al millor director per "Breaking News", enguany repeteix palmarès amb "Election", un film que reprèn el gènere preferit del director, el cinema de màfies. Descrita per molts com “El Padrino Japonès”, el film ens narra la lluita dins d’una de les organitzacions més importants del país pel poder de la mateixa.

A History of violence tanca el festival amb més glamour dels últims anys
El director canadenc David Cronenberg, acompanyat de l’actor Viggo Mortensen han sigut els encarregats de clausurar el certamen amb la presentació, fora de concurs, de "A History of Violence". Un film on un pare de família (Viggo) pateix les conseqüències de matar a uns delinqüents en defensa pròpia. Vells fantasmes sortiran a la llum el proper divendres 21 a les sales d'arreu de l'Estat.

Aquest any però, Sitges ha recuperat el glamour que havia perdut en els últims anys. A part de Viggo Mortensen i Cronemberg, Jodie Foster va ser present al certamen per rebre el Gran premi honorífic a una carrera. Però la visita més esperada entre moltes, era la del director Quentin Tarantino, que tornava a Catalunya com a productor del film "Hostel".

Si enguany s'han conmemorat els trenta anys de l'estrena de "Tiburón" de Spielberg, la propera edició del Festival de Cinema de Sitges, que serà la 39a, es dedicarà al món oníric de David Lynch, amb motiu dels 20 anys de la projecció a sitges de Terciopelo Azul.