La 4a Setmana de les Noves Tecnologies ja és aquí

Més de 60 activitats del 17 al 23 d’octubre amb conferències i tallers oberts a tot el públic

La quarta edició de la Setmana de les Noves Tecnologies, organitzada per TecnoCampusMataró i l’Ajuntament de la ciutat ja és aquí. Té un patró comú i central en tots els seus actes que graviten al voltant de la innovació i compta amb la participació d’especialistes d’arreu del món que compartiran les seves experiències amb tot aquell qui ho desitgi. Són 80 les empreses que col·laboren amb la Setmana i 20 d’aquestes ho fan per primer cop, tot un èxit que representa un 25% de noves empreses dins la Setmana. El programa d’actes, variat i complet, comprèn unes 60 activitats a més de 30 punts diversos de la ciutat. Mataró serà durant set dies una veritable ciutat del coneixement en el seu afany d’esdevenir un referent en el camp de les noves tecnologies.

Ponències i tallers
L’objectiu d’aquesta edició que arrenca dilluns per finir el diumenge següent és apropar a la ciutadania i empreses l’ús de les últimes innovacions de les tecnologies de la informació en la societat de la comunicació. La vessant d’aprenentatge i estrictament formativa d’aquesta Setmana és, doncs, molt més palpable que en anteriors ocasions. Els tallers d’iniciació a les noves tecnologies han estat, els ja celebrats, bona mostra de l’èxit i encert de l’objectiu d’aquestes vessants. Ponents de renom internacional són l’element més destacable de la programació. “Cracs mediàtics” del sector exposaran la seva experiència en el camp de les TIC. Per començar, l’acte d’obertura de la Setmana serà una conferència de l’australià John Wolpert, de l’InnovationXchange Australia, un emprenedor que ha treballat amb les incubadores d’IBM i que per primer cop trepitja Europa; el professor Jan Annersdedt de l’escola de negocis de Copenhage, assessor de la UNESCO i expert en innovació territorial; i Juan Rada vice-president d’Oracle Indústries i assessor de diferents governs en el camp de la societat de la informació.

La relació entre els governs i la societat de la informació serà un altre dels punts calents de la Setmana amb un interessant debat del fenomen blocaire amb Manuel Pimentel i Miquel Iceta com a primeres espases. La vessant més cultural i artística té el seu acte estrella en la representació de Trànsit 20 de la coreògrafa de Mataró, Maria Rovira. La comunicació serà una part important de la Setmana i com no podia ser d’una altra manera l’organització posarà a disposició dels visitants i interessats el tecnodiari i amb seguiments especials de TVM i la COM.

La III Mostra GENTIC
Els empresaris i emprenedors també tindran el seu espai a la mostra concretament a l’hotel NH, on s’organitzarà la III Mostra GENTIC, amb la finalitat d’acostar les noves tecnologies a les activitats empresarials més tradicionals i presentar les últimes innovacions en aquest terreny. Com a tancament, el GENTIC ha portat ha Mataró per primer cop la Tertúlia digital, una trobada d’empreses tecnològiques que sempre havia tingut lloc a Barcelona.