El poder secret de les ventositats de Torrente

‘Torrente 3: El protector’. Santiago Segura. Espanya. 2005

Argument: Una atractiva eurodiputada es trasllada a Espanya per fer públic un informe que revela els abusos en matèria de medi ambient d’una important empresa anomenada Petronosa. José Luis Torrente serà l’home encarregat de protegir l’eurodiputada i per dur a terme aquesta arriscada missió escollirà el millor equip de policies.

L’anècdota: Atenció als cameos de rostres populars com Oliver Stone, Fernando Torres, Iker Casillas, Guti, Iván Helguera, Andreu Buenafuente, Cañita Brava o el Fary. Destaca el brillant Toni Leblanc interpretant un nou personatge de la família Torrente.

Diagnòsti: El director ja ens avisa del que anem a veure durant els crèdits d’inici de la pel·lícula en els quals podem llegir el següent: ‘mal escrita y peor dirigida por Santiago Segura’. Doncs bé, aquesta gracieta resulta del tot encertada. Aquesta tercera entrega de Torrente no conserva ni una mica de la frescor de la primera cinta i esdevé una simple successió de gags barroers sense gràcia. El director demostra no tenir cap interès en seguir el fil de la història plantejada en les primeres seqüències i acaba submergint l’espectador en interminables i avorrides situacions que ni el peculiar encant del personatge de Torrente pot salvar. Això sí, quan el ritme del film decau Segura no dubta en amenitzar-nos l’estona amb una de les seves ventositats... i el públic riu.

Efectes secundaris: Adient per a nostàlgics del pitjor cinema caspós fet a Espanya.