Mor l’artista mataroní Pere Màrtir Viada

El pintor que va ser víctima d’un càncer serà acomiadat avui al tanatori de la ciutat

El pintor mataroní Pere Màrtir Viada va morir aquest dimarts a l’hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró on es trobava ingressat des de feia unes setmanes. L’artista, de 64 anys d’edat, no va poder superar un càncer de coll que se li va detectar el passat mes de gener.

Viada, nascut a Barcelona el 1941, va començar a pintar des de molt petit, una estada de jove a París va despertar en ell l’entusiasme per l’art. Pintor abstracte que destacava pel domini dels colors i la composició, Viada va estar lligat molt de prop a la lluita antifranquista en els anys de la dictadura. Declarat anarquista i proper al PSUC, el pintor mataroní va ser el gran impulsor en el període que va del 1969 al 1975 de la Fira del Carrer de Sant Pere Més Alt de la ciutat, una trobada artística que incloïa diferents disciplines.

Sempre lligat a Mataró
El 1975 va obrir la galeria Tertre i el 1991 les seves inquietuds artístiques el van dur, juntament amb d’altres companys de professió, a fundar el grup de tertúlia Els Dimarts del Llimoner. Autor d’una extensa obra, entre els seus treballs més recents destaca el cartell de Les Santes de 2001, l’exposició en solitari el 2002 a Can Palauet i el disseny de l’etiqueta per a les ampolles de vi novell dels Cellers de Mataró, l’any 2003.

Pere Viada serà acomiadat avui dijous a les 18:00h al tanatori de Mataró en una cerimònia laica.