La innovació i la participació centraran la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom

Més de 60 activitats en més de 30 espais tindran lloc a Mataró del 17 al 23 d’octubre amb destacades conferències i tallers obers a tot el públic

La Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom torna a Mataró amb un ampli programa d’activitats del 17 al 23 d’octubre. La quarta edició de la trobada, organitzada per TecnoCampusMataró i l’ajuntament de la ciutat, tindrà com a eix central la innovació i comptarà amb la participació d’especialistes d’arreu del món que compartiran les seves experiències amb tot aquell qui ho desitgi.

Enguany al voltant de 80 empreses -20 més que la passada edició- col·laboraran amb la Setmana, que organitzarà unes 60 activitats a més de 30 enclavaments de la ciutat. Mataró serà durant set dies una veritable ciutat del coneixement en el seu afany d’esdevenir un referent en el camp de les noves tecnologies, tal i com ha explicat Pilar Gonzàlez-Agàpito, Presidenta de TecnoCampus Mataró, a la roda de premsa en la que es presentava la setmana tecnològica.

Ponències i tallers centraran la Setmana
L’objectiu d’aquesta edició es apropar a ciutadania i empreses l’ús de les últimes innovacions de les tecnologies de la informació en la societat de la comunicació que cada cop més envaeix els aspectes més quotidians de la nostra vida diària. Així doncs, cal destacar la vessant d’aprenentatge i formació que ofereix la Setmana amb la organització de diferents tallers d’iniciació a les noves tecnologies oberts a tot el públic en general.

Per altra banda, la trobada comptarà amb la presència de ponents de renom internacional que posaran al servei dels assistents la seva experiència en el camp de les TIC. No en va, l’acte centra de la Setmana serà la conferència Innovació3: emprenedors, tecnologia i territori -18 d’octubre a les 11:00h a la Sala d’actes de la Caixa Laitena- amb la presència de l’austràlia John Wolpert, de l’InnovationXchange Australia, un emprenedor que ha treballat amb les incubadores d’IBM i que per primer cop trepitja Europa; el professor Jan Annersdedt de l’escola de negocis de Copenhage, assessor de la UNESCO i expert en innovació territorial; i Juan Rada vice-president d’Oracle Industries i assessor de diferents governs en el camp de la societat de la informació.

La relació entre els governs i la societat de la informació serà un altre dels punts calents de la Setmana.Com els blogs han canviat la política és el títol del debat que centrat en aquest camp destaca per la presència de l’ex-ministre de Treball i Afers Social, Manuel Pimentel i del portaveu del PSC, Miquel Iceta, entre d’altres representants d’administracions i experts. Per altra banda, la Setmana de les Noves Tecnologies també comptarà amb una vessant més cultural i artística on es podrà experimentar amb música i audiovisuals i on s’inclouran espectacles relacionats amb art i tecnologia com Trànsit 20 de la coreògrafa de Mataró, Maria Rovira.

La III Mostra GENTIC s’inclou en els actes
Els empresaris i emprenedors també tindran el seu espai a la mostra concretament a l’hotel NH, on s’organitzarà la III Mostra GENTIC, amb la finalitat d’acostar les noves tecnologies a les activitats empresarials més tradicionals i presentar les últimes innovacions en aquest terreny. Com a tancament, el GENTIC ha portat ha Mataró per primer cop la Tertúlia digital, una trobada d’empreses tecnològiques que sempre havia tingut lloc a Barcelona.

La comunicació serà una part important de la Setmana i com no podia ser d’una altra manera l’organització posarà a disposició dels visitants i interessats el tecnodiari (www.tecnodiari.com) on es penjaran les últimes informacions relatives a l’esdeveniment juntament amb reportatges d’interès. En aquest aspecte, TV Mataró també col·laborarà amb TecnoCampus amb un seguiment exhaustiu de la Setmana i COM ràdio gravarà el programa La Malla ràdio a Mataró que s’emetrà el dimarts 18 d’octubre a mitjanit.

En definitiva una setmana on els curiosos que desitgin podran tenir el primer contacte amb les noves tecnologies de la informació i els coneixedors podran gaudir de noves experiències. Per a consultar l’agenda d’actes consultar www.tecnocampus.com/setmana2005