‘El professional’ estrena avui la temporada de teatre del Monumental

El text de Dusan Kovacevic traslladarà els espectadors a la Iugoslàvia comunista

  • Divendres, 23 Setembre 2005 02:00
La temporada de teatre del Monumental s’estrena aquesta nit amb l’obra El Professional com a peça inaugural. Es tracta d’un text de l’autor servi Dusan Kovacevic, una peça escrita l’any 1990 i que arribarà a Mataró sota la direcció de Magda Puyo. Abans de començar el seu periple per diversos escenaris de la geografia catalana, El Professional va representar-se a la sala petita del Teatre Nacional de Catalunya.

El Professional és una obra ambientada a la Iugoslàvia comunista, una peça que ha estat descrita com una divertida i emocionant metàfora de les grans ambigüitats i contradiccions de la Iugoslàvia comunista i de la història recent de Sèrbia. Teodor és el centre d’aquesta història, un antic revolucionari convertit a respectable editor, que té un àngel de la guarda a qui desconeix totalment.

L’obra que es presenta al Monumental portarà algunes cares conegudes de la televisió catalana, com és el cas de Pep Anton Muñoz.

Dusan Kovacevic és un dels autors més famosos de sèrvia, que ha aconseguit amb El Professional un èxit sense precedents en el seu país. Kovacevic també és guionista i té altres obres com Radovan III i L’Espia balcànic.