Masnou estrena la III Mostra Fascurt 05 amb 64 curts

En aquesta edició Argentina és el país convidat

Un total de 64 curts s'han presentat a la III Mostra de Curtmetratges del Masnou, batejada com Fascurt 05 i que se celebrarà del 3 al 9 de juliol, organitzada per l'entitat local Akonga. Aquest any com país convidat a la mostra s'ha elegit l'Argentina.

Aquesta mostra de curts del Masnou presenta tres seccions oficials en concurs: ficció i animació, a la qual s'han presentat 37 curts; undercurt, on hi ha hagut 15 participants, i 'XpErimetVisual', amb 12 projectes participants. Els treballs concursants procedeixen de diferents llocs de l’estat com Mallorca, Madrid, Ciudad Real, Barcelona, La Corunya, València, Albacete, Sant Sebastià o Gran Canàries, entre altres.

Els premiats seran escollits per un jurat format per experts com el guionista Joan de Déu Prats; el crític de cine Rafel Tapounet; el director del Festival de Cine de Gijón, José Luis Cienfuegos; el càmera Karin Ducroo; el director de cine Guillem Morales; o el representant del Festival Plataforma d'Atenes, Makis Lilitsis.

Curts i llargs
Fora de concurs, el programa exposa diferents sessions monogràfiques sobre temes com la infància, el vídeo i la creació, del curt al llarg, The Crypts -una secció dedicada al gènere fantàstic i de terror-, els conflictes i la cultura de la pau.

Segons els organitzadors del certamen, aquest any com país convidat a la mostra s'ha elegit l'Argentina i, gràcies a la col·laboració del Festival Internacional de Cine de Mar del Plata i la Societat de Videastes Independents, es podran veure vuit treballs de diferents estils i formats, entre els quals destaca "El último minuto de la vida" i "El partidillo".

Les pel·lícules, acompanyades d'altres creacions audiovisuals o concerts, es projectaran en diferents espais de la localitat com Ca n'Humet, al Cine La Calàndria o a l'Espai Undercurt de la Platja d'Ocata, entre altres.