L'IME i la Casa de la Música oferiran extraescolars a les escoles

Les escoles de música preocupades per la competència i la qualitat

La darrera proposta de La Casa de la Música Popular per acostar la música als més petits ha despertat els recels de les Escoles de Música privades. La intenció L'Institut Municipal d'Educació, IME, a través de la Casa de la Música de iniciar al setembre una activitat d’extraescolars musicals a sis escoles de la ciutat, ha fet que les escoles vegin perillar el seu negoci, a la vegada que acusen el projecte de “destruir” la feina de les escoles de música a la ciutat.

Per la seva banda, la Casa de la Música, amb el suport del PMC i l’IME, han desmentit que les activitats extraescolars suposin una competència, ni directa ni deslleial, per les Escoles de música. “Oferirem extraescolars de música, de la mateixa manera que n’hi ha de manualitats, anglès o esports” argumenta Jordi Herreruela, de la Casa de la Música. Les activitats les impartiran l’Espai Musical, una associació que porta cinc anys realitzant aquesta tasca a Esplugues del Llobregat.

Converses a tres bandes
Aquesta setmana s’han iniciat converses a tres bandes —ajuntament (PMC i IME), Escoles de Música i Casa de la Música Popular— per tal de solucionar el conflicte. Encara que l’única informació que ha transcendit és el posició de l’administració, en defensa del projecte de la Casa de la Música.

A l’inici del projecte de la Casa de la Música Popular, els seus impulsors es van reunir amb les Escoles de Música de la ciutat per exposar els projectes relacionats amb formació musical, entre ells, la voluntat d’impartir aquestes extraescolars d’iniciació al món de la música que han despertat la polèmica. La Casa de la Música va animar a les escoles a encarregar-se d’aquesta activitat, però, sis mesos més tard, només una de les escoles ha presentat un projecte d’extraescolars, que ha estat descartat perquè gairebé duplica el cost del que la finalment es tira endavant.