L’art urbà del graffitti pinta les sales de l’Ateneu de Caixa Laietana

El Parc acollirà una festa completa de la cultura Hip-hop

L’art del Graffiti, tradicionalment underground i subversiu, és des d’avui el motiu d’una exposició a l’Ateneu de Caixa Laietana. L’exposició és una mostra de graffitis, amb la seva simbologia i estètica que empra diverses tècniques: Des del “clàssic” mural pintat amb esprai, fins a quadres amb volum, d’aparença tecno-futurista, o obres pintades amb tècniques de pinzell, amb acrílics, o amb aerògrafs. A la vegada, també vol ser una reflexió sobre el que es considera una obra artística. D’aquí ve el nom de l’exposició: “Art? Graffiti”. Una gran pintada rebrà als assistents amb aquesta qüestió.

Art? contemporani
Els propis creadors de l’exposició, uns artistes de l’esprai sota el nom de Radok i Ma’la, també es pregunten per la consideració que aquesta modalitat artística té en el món de l’art. “No entenem com el moviment plàstic contemporani més important dels darrers trenta anys no està recollit en els llibres d’art, ni en els museus.” explica Radok. Tal com explica aquest jove mataroní, el graffiti és un tècnica que s’ha extès per tot el món, i que ha anat adquirint diversos estils i tendències segons les ciutats i països. “Un fenòmen a tenir en compte” diu Radok.

Els treballs dels ‘graffiters’ de Mataró i d’arreu de l’estat, es poden veure omplint les parets de l’exposició fins el 26 de juny. La mostra es complementa amb una festa, el proper 4 de juny, en la que es podrà disfrutar de l’àmplia cultura Hip-Hop: graffiti, rap, break i dj’s.