Els Pirates del Maresme desembarquen a Mataró

La nova obra de la Sala Cabañes s’estrenarà el dissabte a la nit en format d’opereta

Un grup de pirates d’allò més especial desembarcarà aquest dissabte a la Sala Cabañes. Es tracta d’uns pirates fora del comú, bondadosos, divertits i que a més saben cantar. Són Els pirates del Maresme, la darrera estrena del grup de teatre de la Sala Cabañes. Es tracta d’un espectacle musical, una obra amb música i dansa, que adopta forma d’opereta.

Amb l’imatge més típica del pirata, amb potes de pal, garfis, un lloro a l’espatlla… sortiran a escena els protagonistes de l’obra. Les seves partenaires seran unes noies virginals i esbojarrades a les que els pirates assaltaran. A partir d’aquí es desenvoluparà una història d’embolics d’allò més divertida, que barreja música en directe, cant coral i solista i dansa.

Un clàssic dels musicals anglosaxons
Els Pirates del Maresme és l’adaptació que ha fet Joan Peran, el també director de l’obra, d’un escrit teatral de Sir Arthur Seymour Sullivan i William Schewenck Gilbert, “The Pirates of Penzance”. En aquesta ocasió, la situació s’ha volgut traslladar a les costes maresmenques, on, perquè no, també hi poden haver succeït moltes històries d’aquests llops de mar. “The Pirates of Penzance” va estrenar-se l’any 1880. Se’n van fer més de 400 funcions seguides, i s’ha convertit en clàssic anglosaxó que encara avui es representa per tot el món. Potser molts recordaran Els Pirates, un dels èxits de Dagoll Dagom, basat en la mateixa obra que l’estrena de la Sala Cabañes.

Aquesta nova adaptació d’un gran musical adaptada a les necessitats del teatre modern i amb un pressupost més reduït com correspon a un grup no professional, ha intentat, malgrat tot, ser el més fidel a l’original possible. Per poder gaudir d’aquest espectacle caldrà esperar al dissabte 14 de maig a les 22h. Després de l’estrena, el director i els actors oferiran un col·loqui obert a tothom. Les representacions s’allargaran fins el diumenge 12 de juny.