Concentració de tabals davant de l’ajuntament per demanar un espai d’assaig

Graupera autoritza tornar a assajar a Can Marfà mentre espera els bucs de la Casa de la Música

Els músics de les colles de figures de la ciutat es van concentrar ahir, dijous, al vespre davant de l’Ajuntament, a la mateixa hora en que s’estava celebrant el Ple Municipal, per fer visible el seu malestar amb els espais d’assaig que el Patronat de Cultura ha disposat per a tal efecte.

Els tabalers, grallers, flaviolaires i d’altres músics de les colles porten temps demanant que s’aclareixi l’ubicació definitiva per realitzar els seus assaigs i que a poder ser no se’ls separi de les figueres. Ara, amb la proximitat de Sant Jordi i l’arribada del calendari festiu, les colles necessiten reemprendre els assaigs i ho han de fer a l’antiga escola Joanot Martorell, fet que obliga al PMC a traslladar alguna figura cada setmana, des del magatzem a Can Marfà fins a l’esmentada escola, per després de l’assaig retornar-lo al seu lloc. “Una situació absurda” segons alguns membres de les colles.

Després de reunions amb els responsables del PMC, aquesta mateixa setmana, els músics van decidir emprendre accions per pressionar el patronat a buscar una solució propera. Finalment, Graupera en conèixer la voluntat dels músics d’acudir al Ple amb els instruments va decidir una mesura d’emergència i va autoritzar a les colles a retornar a Can Marfà a assajar. El regidor de cultura, ha explicat que s’habilitarà un nou espai a la nau, amb una intervenció mínima per evitar el soroll vers l’exterior.

Tot i les explicacions i promeses del regidor, alguns del músics es van sentir “manipulats” i van fer sonar els seus tabals durant cinc minuts, mentre altres companys s’ho miraven sense participar-hi.

A l’espera del Bucs d’assaig i del Pla d’equipaments
Amb aquest retorn a Can Marfà, Jaume Graupera està calmant els ànims dels músics de les colles a l’espera que els bucs de la Casa de la Música Popular estigui acabats. Un cop finalitzats, aquell seria l’espai on els músics haurien d’assajar amb totes les comoditats, i sense perjudicar les veïns. Un indret, però, que tornarà a separar músics i figures.

Amb la solució dels bucs es resoldrà l’ubicació del músics, però ara el dubte es centra en el Pla d’Equipaments Culturals i els usos de Can Marfà, espai on es guarden les figures. Aquest magatzem, té molts números de ser traslladat a una altra ubicació. Per tant, uns i altres canviarien de lloc però seguirien estant separats, cosa que les colles no prefereixen.