Arrenca la Casa de la Música amb Mastretta i Fast3

El Foment s’estrenarà amb Martirio i els Lax’n’busto faran la seva visita anual

Avui divendres s’inicia una nova etapa amb la inauguració de la Casa de la Música Popular. A les vuit del vespre d’avui, a la Sala Clap, tindrà lloc el tret de sortida oficial del projecte de la Casa de la Música Popular, per fi es veurà materialitzar aquesta complexa iniciativa. L’inauguració oficial comptarà amb la presència de les administracions implicades en el projecte i dels promotors privats, Institut Català de les Indústries Culturals —l’ICIC de la Generalitat—, el Patronat de Cultura —de l’Ajuntment de Mataró— i el Clap —gestionat per la cooperativa Visualsonora—.

Primer el concert de Fast3, un trio resident en aquestes terres, ompliran de sons de club la sala petita del Clap, a partir de les 8 del vespre i com a entremès. Més tard, a les 10 de la nit, serà el torn de la sala gran, que acollirà la visita de Mastretta, una formació encapçalada per Nacho Mastretta i de sonoritat molt pròpia. Tots dos concerts són gratuïts.

Martirio al Foment
Si els concerts de Fast3 i Mastretta són els atractius de la inauguració del projecte, demà dissabte arriba al Foment mataroní que acollirà el concert de Martirio, coneguda cantant sempre a l’avantguarda de noves tendències.

Martirio és una de les veus flamenques més respectades. La cantant de les ulleres fosques, sempre ha volgut experimentar amb la música i el duende que porta a la sang i partint d’un cante envejable s’ha diferenciat per barrejar-lo amb el fado, el jazz o la música caribenya. Serà aquesta barreja de sons la que presentarà Martirio a la sala del Carrer Nou. L’andalusa ha estat reiteradament distingida i premiada i recentment va publicar un disc en duet amb Chano Domínguez que ha tingut gran èxit. Amb un estil propi molt diferenciat, agrada molt al seu públic i serà a la ciutat per primer cop en format de trio.

Lax’n’Busto, per partida doble
La setmana entrant, a l’espai de la Sala Clap, hi tindran lloc dos concerts; dijous hi actuarà Barna Basstars i, l’endemà arribaran a Mataró els Lax’n’Busto per fer dos recitals en una tarda, l’un a les sis i destinat a públic juvenil –de 12 a 18 anys, en un format nou- i l’altre a l’hora habitual, dos quarts de deu de la nit.

L’endemà que Barna Basstars demostrin què pot donar de si el hip hop en català arribarà al Clap els Lax’n’Busto que ja s’han convertit en cita fixe de cada any a la sala. Enguany els del Vendrell arriben en un dels seus millors moments, amb un èxit discogràfic important del seu darrer disc i DVD “Amb tu”, un directe que traduiran a un Clap que sempre els rep amb les mans obertes i èxit assegurat. La novetat que la CMP inicia, a més, aprofitant la visita dels Lax és la dels concerts de tarda destinats al públic de 12 a 18 anys que, per 2 euros, podran gaudir de l’espectacle que els més grans veuran a la nit. Aquesta iniciativa pretén acostar la música en directe a un públic més jove i tindrà, asseguren, continuïtat un cop al mes.