Asmaa Aouattah visita l'escola El Turó de Mataró

L’escriptora va presentar-hi el seu últim llibre, 'L'etern retorn'

  • Rosa E. López Aliaga // Foto: cedida
  • Divendres, 21 Febrer 2020 11:52

Cultura 2019-2020, asmaa aouattah

L’escriptora mataronina Asmaa Aouattah va visitar l’escola El Turó de Mataró per presentar als alumnes de secundària del centre el seu últim llibre, 'L'etern retorn'.

Es tracta d’una recopilació de contes en català inspirats en escenes quotidianes de persones anònimes i valentes que han deixat el seu lloc d’origen per venir a viure a Catalunya. L’obra és amena i denota una gran sensibilitat i ironia, fet que va permetre als estudiants gaudir d’un espai de lectura, amb reflexions i aprenentatge.

Asmaa Aouattah (Alhucemas, 1970), és llicenciada en filosofia per la Universitat Mohamed Ben Abdellah de Fes (Marroc); Màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals per la Universitat de Barcelona; Màster en Agents d'Igualtat d'Oportunitats per la Universitat de Lleida i actualment treballa com a agent d'Igualtat al Consell Comarcal del Maresme, a Mataró.

La projecció d’imatges de paisatges i personatges autòctons, mitjançant les eines digitals, va transportar els alumnes a un món màgic estretament vinculat a la realitat. La procedència amaziga i marroquina de les persones que es mostraven els va permetre submergir-se en un context social i cultural diferent.

En aquest sentit, la curiositat i la motivació els va abocar a entendre conceptes com la integració, la tolerància o el respecte. D’altra banda, durant la trobada també es van tractar temes com la igualtat entre homes i dones i la necessitat de caminar junts per aconseguir un futur millor.