Arrenca la segona edició del Premi de Poesia Ventura Ametller

Dilluns es van publicar les bases de participació d'aquest certamen, obert fins al 20 de desembre

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dimarts, 08 Octubre 2019 08:46

Poesia

Després de la bona acollida de la primera edició, dilluns 7 d’octubre es van obrir les bases de la segona edició del Premi de Poesia Ventura Ametller. Es tracta d'un certamen impulsat l’any 2018 per una comissió formada per familiars i amics de la família de l’escriptor Ventura Ametller, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.

El premi és obert a la participació de totes aquelles persones que presentin un recull de poemes originals i inèdits en llengua catalana. La quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum d’uns 300 versos aproximadament.

Les obres s’hauran d’enviar en format paper o electrònic fins al 20 de desembre de 2019 a mitjanit. El jurat, en el qual hi prenen part destacades personalitats del món de la literatura i la poesia mataronines i catalanes, decidirà el veredicte, que es farà públic el 21 de març de 2020, dia mundial de la poesia.

La recompensa consistirà en la publicació del llibre dins la col·lecció de poesia “Premi Ventura Ametller” de l’editorial 1984 i l’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un import de 1.000 euros. Podeu consultar les bases del premi en aquest enllaç.

A la primera edició del premi hi van participar 84 escriptors, entre els quals en va resultar guanyadora Laia Maldonado, amb “L’Arquitecte”.