En Pellofa XXVII fa avui divendres l’esperat pregó del Carnestoltes de Mataró

Fluix inici del Carnestoltes amb el concert de Dijous Llarder

Ahir van arrancar els actes del Carnestoltes 2005 coincidint amb el Dijous Llarder. Fidels a la tradició del dia, la Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa sortia amb les dues patrones i el carro per repartir pels carrers de Mataró suculentes racions de botifarra d’ou i truita. Més tard, pels volts de les nou del vespre, arrancava a la Peixateria el concert de Cabo San Roque uns barcelonins que tot i comptar amb poc públic, van fer gaudir les prop de vuitanta persones que es van acostar a la Plaça de la Peixateria.

En el trajecte que va fer el carro de la Hermandá desenes de mataronins van acostar-se per gaudir del Dijous Gras com mana la tradició. La botifarra d’ou aviat es va acabar i les truites, fetes al moment, duraven poc o molt poc. A les dues Santes se les veia grassonetes i encantades de la vida, tant com algun fidel que va seguir el carro durant tot el seu trajecte. Durant més d’hora i mitja va estar-se la Hermandá oferint truita i, molt important, vi a tot aquell qui ho vulgués. L’acte, simple, és més popuilar i típic cada any.

Poca gent al Concert
El concert de la Peixateria va estar a l’altura dalt però no pas a baix de l’escenari on només unes vuitanta persones van poder gaudir dels barcelonins Cabo San Roque. Més enllà d’aquest fet, l’espectacle va poder entretenir els qui es van quedar. Cabo San Roque són un grup permanentment mutant i ahir van desmostrar que amb instruments infantils o artesans també es pot aconseguir una música, bona, ballable i entretinguda. Amb tot, una hora curta de concert va acabar amb els actes del Dijous Llarder.

Avui arriba en Pellofa XXVII
Avui el Carnestoltes entra en els dos dies àlgids amb l’arribada de Sa Majestat Pellofa. El vint-i-setè de la saga arribarà, segons s’anuncia, a dos quarts de nou a la Plaça de Santa Maria des d’on anirà, en companyia dels seus inseparables Botargues, la Momerota i la Banda Municipal d’Escuracassoles fins l’Ajuntament on es procedirà a la lectura del Pregó de la festa. Just al punt en què en Pellofa acabi amb el seu parlament, ell mateix encendrà una Orgia de Foc que s’anuncia espectacular i que promet encendre la façana i el davant de l’Ajuntament amb jocs pirotècnics d’impressió.



Notícies relacionades:
Programa del Carnestoltes de Mataró 2005
El CCC prepara un gran ball de Carnestoltes a cobert
El PP es molesta pel cartell del Carnestoltes
Dijous Llarder obre les festes del Carnestoltes
El Carnestoltes de Mataró: història, present i futur difícils
Dissabte hi ha la Rua i el Ball de Carnestoltes en honor a Pellofa XXVII