Genís Marfà: “Volia comprovar si era capaç de transmetre, interessar o intrigar els lectors”

L'autor publica la seva primera novel·la, 'Hijos de Berlín', una obra que beu de la història del nazisme, però també de records i vivències personals

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Dilluns, 17 Juny 2019 07:59

Cultura 2019, HIJOS DE BERLIN

Tot i que pertany a una llarga nissaga d'empresaris amb negocis que es remunten al segle XVII, Genís Marfà ha sucumbit al món literari. L'advocat i expresident de la immobiliària Aisa  acaba de publicar la seva primera novel·la, Hijos de Berlín (Adaliz Ediciones), després de 4 anys marcats per la documentació i la creativitat.


• Quina és la gènesi del teu primer llibre?

Quan començava a estudiar la carrera de dret ja volia ser escriptor i no he abandonat mai aquesta afició. Un dia et planteges que si no et sotmets al veredicte del públic, no pots saber fins a quin punt els teus textos poden funcionar. Cal comprovar si ets capaç de transmetre, comunicar, intrigar o interessar algú amb els teus relats. Per això finalment m’he animat a publicar.

• Per què has basat, en part, la teva novel·la en l’Alemanya de Hitler?

He apostat per entrellaçar la trama d’un assassinat amb el final de la república de Weimar i l’ascens del nazisme de finals de 1932. Ara mateix, amb la pujada dels populismes d’extrema dreta, crec que ens pot anar bé recordar a què ens pot portar tot això. Volia remoure una mica les consciències dels lectors.

He aprofitat aquest llibre per descriure la fàbrica de Can Marfà, fins i tot"
- Genís Marfà

• Ets advocat, vas ser empresari durant molts anys, però ho vas perdre tot en època de crisi. Aquestes experiències t’ajuden a l’hora d’escriure?

Totes aquestes experiències són enriquidores i em permeten explicar moltes coses. A la novel·la no només em limito a escriure una trama negra o a narrar un moment històric, sinó que hi ha moltes vivències autobiogràfiques. He aprofitat aquest primer llibre per descriure la fàbrica de Can Marfà i algunes anècdotes de la família, fins i tot.

Debut literari

Cultura 2019, HIJOS DE BERLIN

A Hijos de Berlín, un sagaç detectiu haurà no només d'atrapar l'assassí de la jove Amèlia, sinó de desvelar el misteri que relaciona el terrible crim amb la capital alemanya. Mentrestant, la figura d'un enigmàtic baró projecta la seva ombra sobre cada racó de la història.