El Museu Arxiu de Santa Maria, premi Recercat 2019

El lliurament del guardó va tenir lloc dissabte, al Paranimf de la Universitat de Cervera

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 03 Maig 2019 10:25

Cultura 2019, museu arxiu santa maria

El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró ha estat guardonat amb el premi Recercat 2019, en la modalitat d’entitats, en reconeixement a la seva trajectòria.


Aquesta institució, fundada per Lluís Ferrer i Clariana l’any 1946, s’encarrega de l’arxiu i el museu de la basílica de Santa Maria, i és un centre d’estudis locals que treballa per la promoció de la investigació històrica i la difusió cultural a través d’exposicions, publicacions i sessions d’estudi.

Entrega del premi

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment aquests guardons, que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada Recercat, amb l'objectiu de reconèixer la tasca que realitzen les entitats de recerca locals en el conjunt dels territoris de parla catalana.

L’Arxiu Comarcal del Maresme, el Centre d’estudis Argentonins i el Centre d’Estudis Vilassarencs havien proposat la nominació del Museu Arxiu per a aquest premi, i per tal de reforçar la candidatura han comptat amb nombroses adhesions d’entitats i persones de Mataró i de la comarca.

El lliurament del premi Recercat 2019 va tenir lloc dissabte al Paranimf  de la Universitat de Cervera. Nicolau Guanyabens, director del Museu Arxiu, va recollir el guardó en nom de l’equip de la institució, en un acte presentat per Pau Benavent.

La finalitat del Museu    

Cultura 2019, museu arxiu santa maria

El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró és la institució que té cura de la gestió del patrimoni històric, artístic i cultural de la parròquia de Santa Maria de Mataró, la més antiga de la ciutat, documentada des de l’any 1008 i única al terme fins al 1868.