Gener amb concerts de gala en el cinquè aniversari del Clap

Jarabe de Palo, Pastora o Barón Rojo els noms propis del mes

Amb el primer mes del 2005 arriben artistes d’anomenada a la sala Clap de Mataró. És en aquest gener en el que, a més, la sala compleix cinc anys, just en el seu moment més àlgid, amb les sessions de discoteca plenes de gent i amb el conveni del projecte de la Casa de la Música Popular signat i encarrilat. El mes es presenta, si parlem veient la programació dels concerts, com a mínim apassionant amb noms com Jarabe de Palo, que ja havien tocat al Local, Pastora, que van arrassar en la seva anterior visita a la sala ó Barón Rojo, que acostaran a la sala un públic, el del heavy, que no té gaires oportunitats per veure grups dels seus al Clap. La proposta comarcal mensual i una festa d’aniversari amb la revelació mestissa del moment, Muchachito Bombo Infierno, completen l’agenda “clapera”.

No me llames Dolores, digal’s-hi Pastora
Pastora obrirà foc el divendres en la que serà la seva segona visita al Clap després de l’èxit aconseguit el juny de l’any passat. El grup de la cançó “Lola” que tant va sonar a l’estiu ja va demostrar llavors que és més que aquest tema enganxós i, segura-ment, acostarà a la sala a multitud d’adeptes a una barreja d’estils, la seva, que es basa en el carisma i la veu de Dolo Beltrán per recórrer diferents estils. Els fills de Pau Riba, Pauet i Caïm, conformen amb Beltrán el trio vertebrador del grup. L’espectacle audiovisual que presenta Pastora és, com a mínim, temptador.

Barón Rojo, metal de qualitat
El dijous següent, dia 20, actua Don Pollo y su atril, una esperpèntica proposta del CMM que s’autodefineix com una barreja entre Bernardo, Sex Pystols i Bob Marley amb tocs de Camela. La sola definició atrau cap a la sala.

L’endemà serà el torn d’una altra de les icones del mes; Barón Rojo. Aquesta és una banda mítica del heavy metal nacional dels 80, liderada pels germans De Castro. Amb una formació renovada i rejovenida, faran l’esperada parada al Clap per presentar-hi el seu darrer disc “Perversiones” en què versionen clàssics del metal i també anuncien un repàs als seus èxits històrics com “Metalmorfosis” o “Volumen Brutal”.

Pau Donés, amb la samarreta del Local
El dia 21 arriben els esperadíssims Jarabe de Palo. El grup que lidera Pau Donés torna a Mataró on feia carrera, al Local, abans dels seus èxits com “La Flaca” , “Depende” o “Bonito”. Avui en dia ja tothom coneix aquest grup, que ha triomfat a base d’encertar una cançó enganxosa per cada disc que ha tret. El darrer treball, el que presentarà al Clap, serà “Un metro quadrado” en el que Pau Donés, amb un estil molt propi que pot semblar repetitiu repassa aspectes personals i parla del que passa i de qui hi ha en el seu particular mentre quadrat de terra. Artista de volada i èxit internacional al Clap, luxe a la ciutat.

Bomba de rellotgeria del Raval
I per acabar un mes explosiu, el que pot ser la sorpresa de molts: Muchachito Bombo Infierno. L’excantant de Trimelón va fundar aquesta banda que amb poc temps ha agafat volada dins el món de la música mestissa que es fa a Barcelona . Muchachito està sent la revelació en aquests món musical i és, juntament amb la Kinky Beat, una de les propostes més animades i festives que es por trobar avui en dia dins aquest panorama musical. El Clap els porta per celebrar festivament el cinquè aniversari de la sala. Muchachito hi aportarà la seva festa i la seva salsa. Amb un caràcter i una formació estrambòtics són dinamita dalt l’escenari. Un final escaient per un mes de gala a la sala mataronina.