Carles Maicas rep el premi especial Cultura Mataró

Clack, Joan Vives, la Serralleria March, l’obra de teatre Mur o els Capgrossos, els altres premiats de la segona edició dels guardons

Nit de la Cultura

Emocionat pel reconeixement i també en la dedicatòria al seu fill Moisès, mort l’any passat, Carles Maicas va ser el gran protagonista de la segona Nit de la Cultura en rebre el premi especial del Jurat. La Nau Gaudí va lluir les millors gales i la perspectiva única de quan no acull art contemporani per a aquest acte, que va buscar un ambient de cabaret amb números de ball del musical dels alumnes de l’Aula de Teatre. El moment més especial de la nit va ser amb l’entrega del darrer premi, l’especial que decideix el jurat professional, i que el veterà actor, director teatral i dramaturg va recollir enmig d’una ovació de traca i mocador. Maicas, història viva del teatre mataroní i català, va mostrar-se agraït per la distinció que va rebre de mans de la regidora de cultura.

Nit de la Cultura

Els guardons Cultura Mataró premien actors del sector en diverses categories. Els candidats es proposen i un jurat professional selecciona els guanyadors. Clack Audiovisual va endur-se el premii a la innovació i l’emprenedoria pels seus documentals i espectacles audiovisuals. En recollir el guardó Eloi Aymerich va reivindicar “la visió mataronina, perquè som de Mataró” amb la que treballa la productora per arreu i també pertànyer al tercer sector cultural.

Nit de la Cultura

L’obra  ‘Mur’ sorgida de Can Fugarolas i que ha voltat per arreu amb la seva proposta de circ que uneix artistes professionals i persones amb discapacitat va guanyar el guardó ‘Compromís i Cohesió social’. Els seus membres van recollir, feliços, la distinció. No hi va poder ser present Joan Vives, músic i divulgador musical, que va ser reconegut amb el premi Rercerca i Difusió per la seva tasca a la ciutat i al país en pro de les músiques clàssica i antiga.

Nit de la Cultura

115 anys després

La serralleria March va rebre el premi ‘a la trajectòria i personalitat’. Rafel Codina va agrair que “Mataró ens premiï després de 115 anys” de trajectòria en aquest taller de forja artística d’on han sortit diferents peces de ferro que donen caràcter a edificis i carrers de la ciutat. Per últim, la colla castellera Capgrossos de Mataró va rebre el premi a la ‘Projecció de Ciutat’ i el seu President, Jordi Marquès, va assegurar que “continuarem fent més gran i més alta, fins i tot de 9 amb folre i manilles, la cultura mataronina”. 

Nit de la Cultura