El documental Peiró 42 aterra a Barcelona

El 26 d’octubre es podrà veure a la Sala d’Argentona i dos dies més tard a la sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre de Barcelona.

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 23 Octubre 2018 18:48

Argentona 2014/2018, peiró42

Un projecte escènic documental que recull memòria, República, lluita obrera i anarcosindicalisme. La cooperativa audiovisual mataronina Clack presenta a Barcelona Peiró42, una mescla d’intervencions teatrals, música i audiovisual.

Des d'un punt de vista escènic s'hi poden veure intervencions de Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró. "És una proposta multidisciplinar sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX", explica Eloi Aymerich, director del projecte. Jessica Pérez Casas s’encarrega de la direcció d'actors, Laura Clos "Closca" i Sergi Corbera de la direcció d'art i Maria Salicrú-Maltas està al capdavant de la direcció musical.

El documental es podrà veure primer a Argentona en el marc de la cinquena setmana de la Memòria Històrica i, dos dies més tard, a Barcelona. A la ciutat comtal la projecció tindrà lloc a Sants-Montjuïc, districte on va néixer Peiró el 1887.

La iniciativa va sorgir arran de la comissió ciutadana formada el 2017 per commemorar els 75 anys de l'afusellament de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró (1887-1942). De la comissió en formen part unes 40 entitats de entre partits polítics, sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions de veïns.

Música original per a l'ocasió

La conexió amb la ciutat es veu enfortida a través de la participació al projecte de quaranta músics de l’Orquestra de Mataró. Però, a més, aquests estaràn acompanyats d’un cor de 30 cantaires creat expressament per a l'ocasió i del duet format per Borja Penalba i Mireia Vives, que han creat tres peces originals per a l'espectacle.

'Mireia Vives i Borja Penalba'