Cinc treballs opten al 60è Premi Iluro

El premi està dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra

  • Redacció
  • Dilluns, 24 Setembre 2018 17:26

Premi Iluro 2016

El Premi Iluro de monografia històrica arriba aquest any a la 60a edició i amb ganes de trencar la ratxa d'edicions sense vencedor. Des del 2015 no es concedeix aquest premi. El 20 de novembre es farà l'acte de proclamació del veredicte a l'Ateneu i aquell dia se sabrà si algun dels cinc treballs presentats s'endú l'honor de figurar al palmarès del certamen i el seu autor guanya 4.500 euros i la publicació de l'obra.

Els cinc treballs presentats responen als següents títols: 'Sant Andreu de Llavaneres - 1548 – 2000', 'Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context', 'Mataró 1939-1945, La repressió - Paisatge humà després d’una guerra', 'Les batllies rurals - Estudi del cas de la família de Tria de Sant Martí d’Arenys' i 'Una relació d’amistat'.

El 60è Iluro presenta més novetats. Per ampliar l'àmbit del certamen aquest any des de la Fundació Iluro a més de les investigacions històriques s’han convocat específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l’àmbit territorial d’estudi també s’ha obert i han pogut concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o un interès especial.

Premi Iluro 2017

El 20-N, edició especial

L’acte de proclamació del veredicte de la 60a convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 20 de novembre, a les 19.30 h.Durant l’acte, Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme i membre del jurat del premi pronunciarà la conferència 60 anys de Premi Iluro de Monografia històrica, versant sobre l’evolució i els moments de canvi del premi així com també en relació als membres del jurat que n’han format part i dels premiats que s’han succeït els darrers 6 decennis.