Can Palauet exposa el Fons fotogràfic Carreras

Impulsada per l'Arxiu Comarcal del Maresme, es busca col·laboració ciutadana per identificar imatges de la col·lecció de 70.000 arxius

  • Redacció - Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 12 Setembre 2018 00:00

Exposició Santi Carreras


Can Palauet exposarà fins al 21 d'octubre un recull fotogràfic la nissaga Carreras va fer entre 1923 i 1982. El fons fotogràfic té un gran valor per a la ciutat, no només per la seva qualitat, sinó també pel seu abast cronològic. Més de 60 anys de Mataró representats en blanc i negre per més de 70.000 imatges. El recull de fotografies va ser cedit el 1992 a l'Ajuntament de Mataró per Santi Carreras, fill net dels fotògrafs.

La mostra, però, té l'objectiu de recopilar informació sobre les sis dècades immortalitzades a les fotografies. Per aquest motiu l'exposició es complementa amb una activitat participativa d'identificació. Els visitants podran omplir fitxes amb informació sobre el que recordin de determinats successos representats a les imatges, que s'aniran renovant cada 15 dies. Amb aquest taller, l'Arxiu Comarcal espera recollir una gran quantitat d'informació valuosa sobre les sis dècades que van immortalitzar les fotografies.

Les imatges recullen una gran quantitat de persones, personatges, festes, fets històrics, carrers i espais que molts habitants de Mataró podran reconèixer, ja que moltes són de fets emblemàtics formen part de la història de la ciutat.

Augmentar la documentació de l'Arxiu Comarcal amb un catàleg

El director de L'Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, explica que la finalitat de l'exposició és augmentar la documentació de cada fotografia i, d'aquesta manera, també la documentació sobre la història de la ciutat. Amb les dades recollides, està previst elaborar un catàleg on es farà constar la col·laboració ciutadana.

Exposició Santi Carreras