13 maresmencs a la final del concurs literari Ficcions

Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, de L’Hospitalet de Llobregat, guanyen el premi Millor Història de Ficcions 2018

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 29 Maig 2018 16:17

Ficcions

La desena edició del concurs literari Ficcions ja té guanyadors. Un total de 7 grups del Maresme, formats per un total de 13 alumnes, van optar al premi d'aquesta desena edició del certamen però la victòria va ser per a un grup de l’Hospitalet de Llobregat format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho. El jurat va seleccionar un total de 168 històries per a la final d'aquest certamen que va comptar amb més de 900 històries participants. El veredicte es va fer públic el dia 23 de maig a La Pedrera de Barcelona.

El Premi Territorial del Maresme va ser per al grup Okami, format per Ricard Porcel Rosell, del Col·legi Sant Josep - Vedruna Escola de Tordera. En total, al Maresme la participació d'aquesta edició de Ficcions ha arribat als 123 alumnes de 15 centres educatius, dels quals 7 grups van arribar a la final.

Més premis

A més del primer premi i dels premis territorials, cal destacar que el relat de Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, va ser la Segona Millor Història en una edició amb una participació rècord d’estudiants de secundària a Catalunya, Illes Balears i País Valencià. El Premi Ciutat de Barcelona va ser per al grup Moonlight, format per Lisa Matamala Avrova i Camila Hope Hernández, de l'IPSE Escola de Barcelona.

En total són uns 250 alumnes els que formaven els grups que, amb les seves històries, optaven a vèncer la desena edició del concurs. D'entre els finalistes, 94 eren d'alumnes catalans, 39 del País Valencià i 35 de les Illes Balears. Aquest certamen literari juvenil ha batut el rècord de participació amb més de 3.500 alumnes participants d'entre 14 i 18 anys. Aquesta xifra suposa un augment del 23% de participació respecte de la novena edició.

Els organitzadors

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany ha complert deu edicions, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.