Les Santes de Rosario Flores, Els Amics de les Arts i Txarango

La cantant tocarà a la platja després del Castell de Focs i els Amics de les Arts protagonitzaran el concert de pagament d'aquest any

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 23 Maig 2018 16:35

Programa de Santes 2018

Les Santes del 2018 comptaran amb actes programats entre el dijous 19 de juliol i el diumenge 29 de juliol i hi destaquen l'artista Rosario la nit del 27 de juliol, el concert de pagament d'Els Amics de les Arts i, per últim, Txarango com a cap de cartell de les Dissantes. Aquests noms es combinen amb una programació d'actes tradicionals i de foc, espectacles familiars, cercaviles, espectacles de carrer per a tots els gustos i molt més. Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic, a excepció del concert de pagament. L'organització vetllarà un any més per fomentar el civisme durant els dies de festa amb un reforç dels lavabos i les infraestructures, així com amb campanyes cíviques.

En aquesta edició de la Festa Major, La Família Robafaves convida als Gigantes de Zaragoza a participar en la Postal de Gegants, mentre que la Faràndula Gironina, nom del seguici festiu de Girona, són els convidats de l'Encesa, acte que organitza el Ball de Diables de Mataró.
Programa de Santes 2018

Rosario a la platja del Varador

Durant els dies de festa es podrà gaudir d'una quarantena de concerts de diversos estils, els quals esperen donar cabuda a tots els gustos musicals dels mataronins. Un dels noms més destacats d'enguany és el de Rosario, la qual tocarà a l'escenari del Varador el 27 de juliol a la nit després del Castell de Focs. Amb més de 25 anys d'experiència en el món de la música, la cantant oferirà una barreja de rumba, funk, pop, flamenc i ritmes llatins. Serà l'únic concert per a la nit dels Focs, que passa de Sarau a gran recital de la cantant.

Pagament a preu popular

Per altra banda, el concert de pagament d'enguany serà d'Els Amics de Les Arts, format per quatre músics catalans de primera. A un preu de 8 euros, el dijous 26 de juliol a les 23h els mataronins i mataronines podran gaudir de la música d'aquest grup en gran format.
 
 
Altres convidats
 
Com cada any, la festa comença amb l'Estrena el divendres a la tarda. En aquesta ocasió, l'estrenador serà el valencià Josep Vicent Frechina, musicòleg, activista i estudiós de la cultura popular. Cal destacar que la Postal de Gegants del dia 28 de juliol comptarà amb Los Gigantes de Zaragoza, una comparsa de 12 gegants que representen personatges populars i reals que van viure a la ciutat. Per altra banda, la Faràndula Gironina participarà en l'Encesa del Ball de Diables, un seguici amb més de 500 anys d'història. Els Diables de Sant Cugat, els Diables de les Corts, els Diables de Molins de Rei i les figures de foc la Pàjara de Terrassa i la Cuca de Castellbisbal acompanyaran les comparses mataronines durant l'Escapada a Negra Nit, i els Dracs de Terrassa que acompanyaran al Drac de Mataró i al Dragalió al Ball de Dracs. 

Espai Familiar

Com cada any, la festa compta amb activitats pensades per un públic familiar a l'espai Firal del Nou Parc Central. Es tracta de l'anomenat Espai Familiar, el qual oferirà jocs, un racó de contes, un espai per dibuixar i pintar i un tangram de dansa entre el 25 i el 29 de juliol. A més, comptarà amb espectacles de circ, música, teatre musical i molt més.