Mor als 58 anys Mia Puig, joier, actor i artista

Feia quatre anys que patia ELA i va ser l'autor de la Vella Quaresma d'aquest any

  • Redacció
  • Dilluns, 09 abril 2018 09:50

Mia Puig

Mia Puig, joier gemmòleg i artista maresmenc, va morir aquest passat diumenge als 58 anys. La trajectòria de Puig com a creador és variada: la seva professió era joier gemmòleg però també era artista i havia estat actor i director teatral. Vinculat a la Sala Cabanyes, especialment als musicals i també als Pastorets d'Argentona. Vivia a cavall de Mataró i d'Argentona i feia quatre anys que patia ELA, l'Esclerosi Lateral 

El comiat de Mia Puig es farà aquest dimarts 10 a les 18h al Tanatori de Mataró

Josep Maria Puig Ovejero ha estat l'autor, amb l'ajuda dels seus familiars, de la Vella Quaresma d'aquest 2018 que precisament avui es despenjarà de la Plaça de la Peixateria. En el seu darrer gran pòsit per la comarca va fer patent el seu humor retratant la seva pròpia sogra.
Enterrament de Pellofa XL

Si les joies van ser la seva professió, actuar era la seva passió. Va aparèixer en diferents muntatges audiovisuals i teatrals. El novembre del 2016 el mataroní Mia Puig va ser guardonat amb un dels premis del Festival Julius 2016, en concret el Premi Miquel Porter i Moix dels Cine Clubs de Catalunya, amb el seu curtmetratge "Zonde". També havia estat membre del cor de cantaires de la Missa de Les Santes.

El reportatge 'Una vida amb ELA' amb Puig de protagonista

ELA, la malaltia

Des de feia menys d'un lustre, a Puig li havien diagnosticat l'Esclerosis Lateral Amiotròfica. El maresmenc ha encarat la malaltia amb enteresa i bon humor. Es va bolcar amb les xarxes socials i va utilitzar les noves tecnologies per seguir creant joies. També va ser objecte, en primera persona, d'un treball de recerca sobre la pròpia malaltia de l'ELA a càrrec de dues alumnes. La seva família i amics han estat el seu suport fins al darrer dia.