El llibre de Les Santes, per a tots els públics

Aquest dissabte a la tarda presenten el llibre 'No n'hi ha prou!', de l'Associació ...i15! i escrit per Dani Àlvarez

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 26 Gener 2018 11:11

Cultura 2018, llibre santes no n'hi ha prouTots aquells amants de la Festa Major de Les Santes que no puguin esperar els sis mesos que encara queden per l'edició del 2018, poden començar a fer boca amb el nou llibre 'No n'hi ha prou!'. Escrit per Dani Àlvarez, la publicació no va enfocada a un públic infantil, sinó a tots els públics. La presentació de 'No n'hi ha prou!', de l'Associació Cultural ...i15!, tindrà lloc el dissabte 27 de gener a les 6 de la tarda a la sala d'actes de Can Marfà Gènere de Punt, l'espai on actualment dormen les figures de la ciutat a l'espera de tornar a protagonitzar les cercaviles.

L'Associació Cultural ...i15! es proposa celebrar que només falta mig any per a la nova edició de Les Santes 2018 presentant aquest nou llibre. Cal destacar que l'associació edita materials de suport i pedagogia a la Festa Major des de l'any 2003.

Les figures
Dani Álvarez, l'autor del llibre de Les Santes 'No n'hi ha prou!', afirma que la publicació contribueix a donar a conèixer les figures institucionals de la ciutat com són, per exemple, la Momerota, les Diablesses, l'Àliga o la Família Robafaves, entre altres colles. El títol de la publicació prové del clam que els mataronins i mataronines repeteixen any rere any durant la Festa Major per tal que les figures no parin de ballar. Per a l'elaboració del contingut del llibre, l'autor s'ha documentat fent recerca de materials als arxius de la ciutat.

Col·laboracions mataronines
El llibre compta amb el pròleg de Lluís Hugas i la col·laboració d'Anna Cabot en la correcció lingüística i d'estil, de Nicolau Guanyabens, historiador mataroní, i de Pau Benítez i Jaume Punsola, músics i experts en les músiques de Mataró.