Comença una llarga festa vora el mar

Sant Simó es proposa celebrar una gran festa amb el combat de glosa i el RumbaFest de primers plats forts

  • Laia Mulà // Fotos: arxiu
  • Divendres, 20 Octubre 2017 00:00

Cultura 2017, coixinera

L’Ermita de Sant Simó és un bé cultural d’interès local que celebra la seva festa al voltant del 28 d'octubre, el dia de Sant Simó. Per això organitzen en aquest entorn privilegiat les seves festes entre els dies 15 i 30 d'octubre amb actes per a tots els públics: gegants, activitats infantils, música, màgia, ball de pescadors, Eucaristia, combat de glosa i molt més. A més, el dia 28 enguany comptaran amb la tradicional actuació castellera dels Capgrossos de Mataró que actuaran amb uns convidats especials, els Geperuts de París, una colla que actuarà per primera vegada a Mataró.

El dissabte a la tarda se celebrarà el IV Combat de cançó improvisada a Mataró al pati de l'Ermita de Sant Simó i dins els actes de la festa de l'ermita. Alguns dels millors glosadors del país competiran per demostrar que, malgrat la companyonia sempre present a la glosa, són els més destres improvisant versos sobre les típiques melodies del gènere: Corrandes, garrotins, jotes, cançó de pandero, entre altres. Com és tradició, La Coixinera acompanyarà el combat.

La rumba: protagonista
El RumbaFest se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar. Les actuacions tindran lloc el divendres al voltant de l'Ermita de Sant Simó i comptarà amb “Landry el Rumbero”, “Tupica”, “La Banda Rumbafest” i “Revolución”, des de les set de la tarda.

Cultura 2017, festa sant simó 2017Els primers actes de Sant Simó'17
Tot i que els primers actes van tenir lloc el cap de setmana passat i n'hi continuarà havent fins a finals de mes, a continuació podeu consultar la programació d'aquest cap setmana:
Divendres 20 d'octubre
19h: RumbaFest
Dissabte 21 d'octubre
10h: Exposició d'art
10:30h: Inauguració de la tómbola
11h: Exhibició Club de Força Mataró
12h: Ball de Gitanes i Mostra de Música Tradicional
17h: Desfilada de vestits de paper
18:30h: Combat de glosa o cançó improvisada
21h: Concert a càrrec del quartet barroc de Sant Simó
Diumenge 22 d'octubre
12h: Concert Agua Viva” a de la Confraria Coronació d’Espines
18h: Concert de Corals