Convoquen el 59è Premi Iluro

Es manté la dotació de 4.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Setembre 2017 13:58

Premi Iluro 2016

La Fundació Iluro ha convocat la 59a edició del Premi Iluro de monografia històrica. S’ofereix al millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, tant de caràcter general com particular, referit a un determinat període, àmbit geogràfic o tema (art, arqueologia, economia, folklore, o qualsevol altre). El premi es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, com també a biografies i autobiografies que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.

El Premi Iluro, que en l’edició passada va quedar desert, està dotat de 4.500 euros i la publicació de l’obra.
Premi Iluro 2016

Atenent a la doble finalitat que té la institució del premi d’estimular la recerca i de difondre el coneixement de la història, es valorarà molt especialment, a més del rigor científic i de l’aportació investigadora dels treballs, la qualitat expositiva i de redacció de les obres.

Des de l’any 2015, a la pàgina web del Premi Iluro (www.premiluro.cat) s’hi poden consultar totes les obres publicades fins ara, per facilitar l’accés i la difusió dels premis. La voluntat de la Fundació Iluro és arribar a nous públics i assolir nous objectius de promoció i difusió de la història.