Deu anys de Zona intrusa a Can Palauet

Dues exposicions per a repassar la trajectòria del projecte del MAC que treballa l'art contemporani als instituts

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 01 Juny 2017 12:51

Cultura 2014/2015, Can Palauet arxiu comarcal
 Des del 2006, any d'inici de Zona intrusa, 4.000 alumnes han participat en el projecte que combina educació, art contemporani i territori. Zona intrusa és un projecte artístic i educatiu als centres de secundària de la ciutat que apropa l'art contemporani als instituts amb l'objectiu de construir un espai crític de coneixement i experimentació.


Amb motiu del desè aniversari, el divendres 2 de juny s'inauguren a Can Palauet dues exposicions: 'Deu anys de Zona intrusa' i ' Zona intrusa 10. Els uns i els altres'. Les dues exposicions es podran visitar fins al 9 de juliol amb informació i material de les deu edicions.

Els orígens de Zona intrusa
Una iniciativa de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i amb Oriol Fontdevila com a comissari, que posteriorment va comptar amb el MAC, va donar peu al naixement del projecte. La voluntat era que esdevingués un espai de coneixement i debat desenvolupat a partir de les pràctiques artístiques contemporànies i que inclogués la participació de docents i alumnes.

 

El projecte d'enguany

'Deu anys de Zona intrusa' constitueix un recull de totes les edicions del projecte, mentre que 'Zona intrusa 10. Els uns i els altres' és una mostra del resultat del projecte d'aquest curs, dirigit artísticament per Cèlia Prats. També ha comptat amb la complicitat dels centres secundaris Freta i l'Escola Pia Santa Anna, així com amb els instituts Miquel Biada, Laia l'Arquera, Alexandre Satorras i Josep Puig i Cadafalch. La idea busca d'explorar les relacions humanes en el context de l'institut i en un medi físic concret.