Neixen els guardons 'Cultura Mataró'

La Direcció de Cultura de Mataró convoca la primera edició dels reconeixements que entregaran durant la 'Nit de la Cultura' del dia 29 de setembre

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 24 abril 2017 11:27

La primera edició dels guardons 'Cultura Mataró', convocats per la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, volen ser el més alt reconeixement de la ciutat a creadors i agents culturals que hagin portat a terme produccions i iniciatives culturals durant l'any 2016. Segons va explicar Joaquim Fernández, regidor de Cultura, la creació d'aquests guardons i de la 'Nit de la Cultura' “ha estat una de les prioritats d'aquest mandat”. Les candidatures i propostes es poden presentar fins al 2 de juny i la festa de lliurament tindrà lloc el dia 29 de setembre a la Nau Gaudí.

De la mateixa manera que la 'Nit de l'esport', la 'Nit de la cultura' s'impulsarà anualment a la ciutat. Les bases i el treball del projecte inèdit a la zona han estat elaborades per una comissió nascuda del Consell de Cultura i formada per representants d'entitats de la ciutat.

Un reconeixement a la cultura i les arts de la ciutat
En cap cas serà “un premi o una gala” va comentar Fernández, sinó que “és un reconeixement i una festa a persones, entitats, col·lectius i empreses de Mataró que treballen per la cultura” dins o fora de la ciutat”. A més, també podran ser guardonats artistes i projectes del món de la cultura procedents d'altres zones geogràfiques que durant l'any 2016 hagin realitzat alguna empresa cultural a la ciutat de Mataró.

Sis categories atípiques

De caràcter interdisciplinari, les categories engloben l'activitat artística i cultural de qualsevol àmbit: des del disseny, les arts visuals i plàstiques, la música, les arts escèniques, la literatura o qualsevol altre disciplina. Sis personalitats de competència reconeguda en la cultura seran els encarregats de determinar els guanyadors de cada guardó en cada una de les sis categories escollides:

  • Innovació i emprenedoria

  • Projecció de la ciutat

  • Compromís i cohesió social

  • Recerca i difusió

  • Trajectòria i personalitat mataronina

  • Premi del jurat

Tant a títol individual com col·lectiu, qualsevol persona pot presentar candidatures a les oficines de Cultura o les d'atenció ciutadana, així com per via telemàtica a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. fins al 2 de juny.