Santa Maria aspira a ser el "Monument favorit dels catalans"

Davant de tot - Redacció

  • Mireia Camacho // Fotos: Cedides
  • Dijous, 16 Març 2017 10:30

Opinió 2014/2015, davant de tot- santa mariaSanta Maria de Mataró aspira a ser el "Monument preferit dels catalans 2017". El conjunt, amb la Capella dels Dolors de gran aval, està entre els 20 fi nalistes d'aquest certamen d'elecció popular i fins al 21 de març es pot votar a través de la web especial monumentfavorit.descobrir.cat

Les revistes Descobrir i Sàpiens han obert votacions al web monumentfavorit.descobrir.cat perquè tothom qui vulgui pugui escollir els 3 monuments que més els agradi. La primera fase finalitzarà el proper dimarts i durant les 4 setmanes següents tindrà lloc la segona ronda.

Els 20 nominats són monuments patrimonials, dels quals 3 van ser escollits pels participants i els 17 restants van seleccionar-los una comissiód’experts formada per historiadors i historiadors de l’art. Entre els preferits hi destaquen les Muralles de Montblanc, Sant Climent de Taüll i el Castell de Montsoriu, que ronden les primeres posicions, seguit de Sant Pere de Rodes, la fortalesa dels Vilars i el castell de Miravet.