Ficcions: creació literària entre els joves

Més de 100 estudiants de secundària de 17 escoles del Maresme han participat al concurs de creació d’històries

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 15 Març 2017 09:09

Ficcions

La novena edició del concurs de creació literària ‘Ficcions’ per a joves d’entre 14 i 18 anys compta enguany amb 2.903 textos presentats, 107 dels quals han estat escrits per joves de la comarca. Prenent cinc inicis de novel·la diferents d’autors catalans, els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols. 

El concurs va adreçat a joves estudiants de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius per impulsar l’ús de la llengua catalana i incentivar la creativitat i la imaginació dels joves. Els relats poden tenir d’un a tres autors. 

Les novel·les, punt de partida

Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L'aire que respires de Care Santos i L'altre costat de l'infern de Jordi Sierra i Fabra són els cinc relats que els estudiants han de prendre d’origen de les seves històries.

Iniciativa de l'AMIC

L’Associació de Mitjans d’informació i Comunicació (AMIC) és la impulsora del concurs amb la voluntat de promoure la lectura i l’escriptura en llengua catalana entre els joves dels territoris de parla catalana. Per aquest motiu, ‘Ficcions’ premia estudiants de diverses Comunitats Autònomes com les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya.