Can Marfà reivindica “La dona al món industrial”

L’exposició contribueix a la divulgació del paper femení en el procés d’industrialització del nostre país

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 17 Febrer 2017 00:00

Cultura 2014/2015, expo dona industrialA partir del divendres 17 de febrer es podrà visitar la mostra, la qual descriu de manera didàctica i atractiva les condicions laborals i de vida de la dona a la societat industrial i mostra el seu paper en la formació de mercats de treball industrials i de classe obrera. Els suports escollits per a l’exposició són variats, des de textos i fotos, passant per vídeos, dades estadístiques i fulletons.

Es pot visitar fins a finals d’abril

La mostra, de caràcter itinerant, es podrà visitar fins al dia 23 d’abril i ha passat anteriorment pel Museu de la Tècnica de Manresa i el Museu Municipal Castell de Rubí, entre altres sales. L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres 17 de febrer a les 19 h. Impulsada pel Servei de Museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i pel Museu Nacional de Ciència i Tècnica (mNACTEC), arriba al Museu de Mataró amb la voluntat de fomentar el coneixement i la difusió del patrimoni industrial català i la història de la industrialització a Catalunya.

La mostra, impulsada per la Generalitat, es podrà visitar durant tres mesos, fins a Sant Jordi

Els oficis tradicionals de la ciutat

A l’espai de Can Marfà s’han ampliat els continguts de l’exposició en diferents àmbits, incorporant un apartat pels oficis que tradicionalment han desenvolupat dones en les indústries de producció de gènere de punt, amb objectes, documents i imatges històriques procedents de la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca i l’Arxiu Municipal de Mataró.
L’exposició està organitzada en cinc àmbits temàtics: operàries, discriminació, esposes i mares, mobilitzacions femenines i emprenedores i empresàries.