Mataró homenatja el periodista Jordi Tardà amb una exposició d'objectes musicals

S’hi exhibiran objectes de la seva col·lecció personal, com un piano de John Lennon o un baix de Paul McCartney

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 03 Febrer 2017 11:42

Jordi Tardà

Mataró homenatjarà un dels seus periodistes més reconeguts, Jordi Tardà, mort l’1 de març del 2015, a través d’una exposició d'objectes musicals organitzada per la Fundació Iluro. La mostra, que es podrà veure del 10 de febrer al 21 de maig a la sala d’exposicions de l’Ateneu de la Fundació Iluro, presentarà peces com la guitarra d’Eric Clapton, el baix de Paul McCartney o el piano amb el qual John Lennon va compondre la peça ‘Double Fantasy’.

El periodista, apassionat musical, va col·leccionar durant tota la vida tota mena d’objectes relacionats amb aquest món. Hi ha objectes de músics del rock català, espanyol i mundial. Peces de Pau Riba, Sau, Sopa de Cabra, El último de la Fila; de grups espanyols com Burning o Ramoncín, i d’altres d’internacionals, com discos d’or dels Beatles o els Rolling Stones. També hi ha peces de vestuari de Madonna, Mick Jagger o Prince, o altres objectes com una banyera que havia pertangut a Elton John, ara reconvertida en taula.

La presentació de la mostra es va fer la setmana passada a l'Antiga Fàbrica Damm

"Un agent pedagògic"

En la presentació de l’exposició, el president de la Fundació Iluro, Pere Carles Subirà, va assegurar que “la fundació vol fer de catalitzadora per a aquest tipus de propostes i, en aquest cas concret, vol donar un caràcter pedagògic a l’exposició per afegir-ne valor”.Per aquest motiu, la Fundació Iluro també ha preparat tallers per a les escoles i instituts per fer la mostra accessible a tothom i per apropar al públic a la música, especialment als més joves.

Antoni Carbó, comissari de la mostra, va explicar que “es tracta d’una col·lecció impressionant i que la tria ha estat difícil”. En aquest sentit, va remarcar que “l’exposició està pensada per ensenyar i divulgar la cultura del rock” i “ho farà a través de l’art, la tecnologia, el disseny, la moda, la publicitat, la fotografia i el grafisme”.