Mataró aposta per l’oci cultural inclusiu

L’oferta de lleure mataronina se suma al programa ‘Apropa Cultura’ que facilita l’accés als espectacles a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Gener 2017 11:03

Apropa Cultura

Les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social ho tindran més fàcil per accedir a la cultura a Mataró gràcies al programa Apropa Cultura al que s’ha sumat la ciutat. L’Ajuntament ha apostat per adherir-se a aquesta iniciativa nascuda ara fa deu anys i que promou un oci cultural inclusiu i sense diferències.

L’adhesió al programa Apropa Cultura s’ha fet a través del Teatre Monumental, que inclou set dels espectacles de la seva temporada estable de teatre i dansa i del cicle Sortim en Família a la iniciativa inclusiva. ‘Infàmia’, ‘Rhümia’, ‘La desaparició de Wendy’, ‘El Padre’ i ‘L’hostalera’ són les propostes per a adults, mentre que del cicle per a infants s’han inclòs les obres ‘Tot Plegat’ i ‘Akäshia, el viatge de la llum’.

Això significa que el Teatre Monumental reserva el dos per cent de les localitats el dia d’aquests muntatges per a entrades del programa Apropa Cultura, que es podran reservar entre el 23 de gener i el 5 de febrer al web apropacultura.cat per un preu de tres euros.

Suport a la formació

A més a més, es dóna l’oportunitat d’accés als espectacles familiars de forma gratuïta a famílies en risc d’exclusió allotjades al Centre d’Estada Limitada a l’edifici de Can Soleret. Igualment, des de l’Associació La Xarxa se cedeixen invitacions per a espectacles de públic familiar a entitats que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió. Per aquest motiu, l’entitat, que programa bona part dels espectacles familiars de la ciutat, també s’ha adherit al programa Apropa Cultura.

En l’àmbit de formació, es facilita l’accés a aquests col·lectius, establint diverses bonificacions en els cursos que s’ofereixen des de l’Aula de Teatre i també treballant en un projecte amb joves en risc d’exclusió.

Més de 100.000 experiències

El programa Apropa Cultura va néixer ara fa deu anys amb l’objectiu d’universalitzar l’accés a la cultura. La xarxa està formada per una seixantena de teatres, auditoris, festivals i museus d’arreu de Catalunya. Fins al moment, el col·lectiu que més ús en fa és el de la discapacitat intel·lectual, seguit pel de la salut mental i gent gran. Des de la seva posada en funcionament, Apropa Cultura ha fet possible més de 132.500 experiències culturals.