El Premi Iluro torna a quedar desert

Cap dels dos treballs que van concórrer al guardó "compleixen les bases i els requisits" per a guanyar-lo, segons el jurat

  • Redacció
  • Dimecres, 16 Novembre 2016 00:00

Premi Iluro 2016

El Premi Iluro de monografia històrica ha tornat a quedar desert. Aquesta és la segona vegada que això succeeix en només tres anys, després que e 2014 el guardó també va quedar sense guanyador.

El jurat del Premi Iluro va esgrimir que la 58a edició del reconeixement quedava deserta perquè ni el treball “La defensa de la costa del Maresme durant la Guerra Civil (1936-1939)” ni el treball “Notes històriques de la cartoixa de Montalegre. Història, llegenda, bibliografia” s’adequaven a les bases del premi.

El jurat d’aquesta edició l'ha presidit el doctor Josep Maria Fradera, de la Universitat Pompeu Fabra, i el formaven, també, el doctor Joaquim Pera de la UAB, el doctor Flocel Sabaté de la Universitat de Lleida, el doctor Xavier Torres de la Universitat de Girona, la doctora Roser Salicrú membre del CSIC i de la Fundació Iluro, i Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme.

Premi Iluro 2016

El premi, "una institució"

Durant la seva intervenció, Josep Maria Fradera, president del jurat, va encoratjar els historiadors de la comarca a seguir presentant projectes i va recordar que el premi, que va començar sent de biografies i es va ampliar a la monografia històrica i a la comarca pel seu èxit, "és tota una institució".

Abans d’anunciar la decisió del jurat del Premi Iluro 2016, s’han presentat les peces guanyadores del Premi Iluro de l’any 2015. Són “La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714” obra de Francesc Forn i Salvà i “Rock i cultura a Mataró: una visió implicada” obra d’Enric Puig i Giralt, que va rebre un accèssit a l’edició de 2015.