Homenatge a Lluís Misson, un "mataroní galant"

Dins de la Setmana de Música Antiga

  • Divendres, 11 Novembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, música antiga ESMUC

Santa Maria acull avui un concert en commemoració dels 250 anys de la mort del compositor mataroní Lluís Misson, a càrrec de Solistes i el Conjunt d’Antiga de l'ESMUC. Misson és un músic encara molt desconegut però dels més rellevants del segle XVIII hispànic.

El concert proposa un recull d’obres seves, sobretot tonadillas, gènere del qual és considerat el pare. Les tonadillas eren obres musicoteatrals que es representaven en els entreactes de les comèdies i on es desenvolupava, cantant, una brevíssima acció, normalment molt divertida. Lluís Misson va ser clau en la formació del gènere gràcies al seu talent compositiu, excel·lent exemple de l’estil galant i dels gustos popularitzants de l’època.

Lluís Misson

Lluís Misson va ser batejat a Mataró el 26 d’agost de 1727. La vida el va portar a ser un virtuós de la flauta i l’oboè, i va ingressar a la capella reial de Madrid com a flautista amb 21 anys. Amb 29 ja en va ser nomenat mestre de capella. Enguany es commemoren els 250 anys de la seva mort, als 39.