Restaurat un pergamí que recull el moment en què Argentona es va alliberar del règim feudal

L'historiador Enric Subiñà ha participat en la restauració d'aquest document que es va exposar a Argentona durant la Festa Major

  • Redacció - Argentona Comunicació
  • Dimecres, 31 Agost 2016 09:34

Pergamí Argentona

El ja conegut com a "pergamí 436" ha tornat a l'Arxiu Comarcal del Maresme després del procés de restauració i conservació al que ha estat sotmès pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. L'historiador argentoní Enric Subiñà ha participat en la restauració d'aquest document, de 500 anys d'antiguitat, testimoni del procés d'alliberament del poder feudal que va viure Argentona i altres municipis del baix Maresme.

El pergamí, que pertany al fons de l'ajuntament de Mataró, és un important document històric que deixa constància del procés que va viure el territori central del Maresme durant el segle XV i que va culminar amb l'afranquiment de la vil·la de Mataró i les parròquies d'Argentona, Cabrera, Premià i Vilassar i la seva incorporació al carreratge de Barcelona l'any 1485.

L'Arxiu Comarcal, amb la col·laboració dels municipis, ha creat el web historiacomarcal.ccmaresme.cat que recull una transcripció literal del contingut del pergamí restaurat.